Persoonlijk-Memorandum live

Persoonlijk-Memorandum live

Persoonlijk-Memorandum live!

De aanleiding

Het is helaas een dagelijkse realiteit, het leven is eindig. Na een ziekbed of plotseling. En toch meestal onverwacht. Goed om er niet iedere dag mee bezig te zijn!

 

Toch is het goed om soms bij stil te staan. Niet alleen ‘Wat laat ik achter’ maar ook ‘Hoe laat ik het achter als ik er niet mee zou zijn’?

Want hoe dan ook, we hebben allemaal nabestaanden na ons overlijden.

Nabestaanden worden niet alleen geconfronteerd met het verdriet en het gemis maar ook direct met een veelomvattende administratieve afhandeling. Maar daar zit wel verschil tussen!

Ik heb vaak het verschil gemerkt tussen een ‘administratie op orde’ en een ‘administratieve avonturen speurtocht’.

Door een persoonlijke ervaring in mijn kennissenkring een aantal jaren geleden, waarbij de nabestaanden geconfronteerd werden met inderdaad die ‘administratieve speurtocht’ ben ik gestart met het in kaart brengen van alle administratieve zaken die ik heb lopen.

 

Administratie op orde gebracht

Het gaf me een goed en voldaan gevoel! Eigenlijk nog beter dan ik dacht!

  • Ik wist dat nu dat, mocht mij onverwacht iets overkomen, mijn nabestaanden een goed begin hadden om te starten met de afhandeling;
  • En ik had niet alleen mijn gehele administratie in kaart gebracht maar ik kreeg ook inzicht in al mijn kosten en heb daarna wat besparingen gerealiseerd;
  • Ik heb mijn administratie opgeruimd en geordend in mappen;
  • Ieder jaar, voor ik op vakantie ga, loop ik het na en ruim ik de ordners weer op. En echt, het jaarlijks nalopen is een stuk eenvoudiger geworden.
  • En… inmiddels heb ik ook andere mensen blij kunnen maken met een Persoonlijk Memorandum!

Persoonlijk-Memorandum live!

Voor mij reden om te starten met deze site ‘Persoonlijk-Memorandum’ en jou zo te helpen met het overzicht krijgen in jouw administratie.

Deel op: Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.