Op zoek naar een voorbeeld Persoonlijk Memorandum?

persoonlijk memorandum voorbeeld

Persoonlijk Memorandum voorbeeld

Op het moment dat ik serieus aan de gang ging om een Persoonlijk Memorandum te maken, ben ik eerst op internet gaan zoeken naar een goed voorbeeld.

En inderdaad, ik vond een aantal gratis voorbeelden. “Mooi, gratis.” Ik zag al wel een paar mooie aanknopingspunten voor een eerste indeling.

Maar ik merkte ook direct op dat ze niet compleet waren. Want een aantal punten die ik al genoteerd had  stonden er niet in. Zoals bijvoorbeeld bepaalde “belastingdingen”. Dat is wel handig om vast te leggen voor een afhandeling. Zoals waar de laatste 5 belastingaangiftes te vinden zijn.

De zoektocht naar een indeling ging daarom verder. En na het afhandelen van een nalatenschap, kon ik iedere keer weer wat hoofdstukken toevoegen. Zodat mijn Persoonlijk Memorandum iedere keer weer wat completer werd. Ook de indeling werd logischer in hoofdstukken.

Totdat ik op een gegeven moment een document had waarvan ik dacht: “wow”. Dit ga ik niet voor mezelf houden maar delen met anderen!

Gebruik maken van ervaring

Als jij begint met het maken van een Persoonlijk Memorandum kun je uiteraard ook zelf een indeling maken en je informatie proberen logisch in te delen. 

Je kunt echter ook gebruik maken van mijn ervaring. De prijs is laag. Want voor minder dan een tientje heb je al een compleet Persoonlijk Memorandum die je met pen kan invullen. Dat heb ik bewust gedaan. Om op deze manier veel mensen in staat te stellen een Persoonlijk Memorandum te maken.

Als je gebruik maakt van mijn ervaring hoef je zelf het wiel niet uit te vinden. En zo kun je direct beginnen met het verzamelen van de informatie die je in het Persoonlijk Memorandum zet.

Hieronder zie je keuzes:

Deel op: Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.