3 redenen om een Persoonlijk Memorandum in Excel te maken

persoonlijk memorandum excel

Ik heb op basis van mijn ervaringen van de afgelopen jaren een Persoonlijk Memorandum gemaakt in Excel. Mijn 3 redenen om een Persoonlijk Memorandum in Excel te maken:

  1. Excel heeft de fantastische mogelijkheid om er ‘formulieren’ in te maken. Het is in een Excel-formulier makkelijk om met je cursor door het document heen te gaan en de relevante informatie in te vullen of te wijzigen. Dus je hebt niet veel Excel kennis nodig om in dit formulier te werken.
  2. Een document in Excel geeft de mogelijkheid om alle gegevens netjes en up-to-date te hebben en houden.
    In tegenstelling tot het bijhouden op papier. Als je het bijvoorbeeld bijhoudt in een schrift dan wordt het bij wijzigingen al snel slordig en onoverzichtelijk.
  3. Door een document te ontwikkelen in Excel heb ik de kosten laag kunnen houden. Daarom is het resultaat een betaalbaar document.

De Excel file is een middel om je thuisadministratie overzichtelijk op jouw computer bij te houden. En op basis van mijn ervaring als nabestaandenbegeleider  (AdminPlusser: administratieve afhandeling na een overlijden) is het een compleet document!
Het document kost slechts € 24,90 (incl. BTW).

Uitleg in een video

Bekijk daarom onderstaande video, dat helpt wellicht om de voordelen van dit excel document duidelijk te maken.

Het toont de werking van het Excel document. Ik hoop dat het jou een goed beeld geeft. Ik werk zelf op een Apple Mac maar dit document werkt uiteraard ook in een Windows omgeving.

Video:

Ben benieuwd. Is de uitleg in de video duidelijk? Denk je dat het iets voor jou is? Heb je vragen of aanvullingen? Laat het me weten.

3 redenen om een Persoonlijk Memorandum in Excel te maken

Ik hoop dat de bovenstaande ‘3 redenen om een Persoonlijk Memorandum in Excel te maken’ je op weg helpt om aan de gang te gaan.

Deel op: Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 + twintig =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.